PRESSZVANIE провів першу всеукраїнську конференцію «Best Media Practices»

PRESSZVANIE провів першу всеукраїнську конференцію «Best Media Practices»

Дата публікації: 25/11/2015

19 листопада в Київській Школі Економіки пройшла конференція для медіа-спільноти країни «Best Media Practices». Це перша всеукраїнська конференція в рамках конкурсу для журналістів PRESSZVANIE. Дванадцять авторитетних журналістів, редакторів і медіаменеджерів поділилися з гостями своїм досвідом, знаннями та історіями впливу з професійної діяльності.

Журналісти розповіли про те, як їх матеріали змінювали долі окремо взятих людей: як політиків, так і простих громадян. Відомі медіаменеджери згадали, як зароджувалися нові проекти з їх участю, з якими викликами і труднощами вони зіткнулися і як їх долали.

Спеціальним гостем конференції був Андрій Васильєв, шеф-редактор ВД "Коммерсант" 1999-2011, головний редактор "Коммерсант-Україна" 2005-2006, продюсер проекту "Гражданин Поет", володар премії "За внесок у розвиток журналістики" конкурсу PRESSZVANIE.

Сміливо і відверто спікери дискутували на теми журналістського впливу, якості текстів, олігархів та економічного дна України. Модератором конференції був неперевершений тележурналіст-сатирик Майкл Щур, якого відпустили зі служби спеціально на подію.

«Запит на вдумливе читання і культуру тексту дуже впав. Серйозні тексти перестали читати. Серйозні пости в Facebook не лайкають і не роблять перепис. У нас суцільна скандалізація журналістики. Я не за скандальні тексти. Я за конкуренцію видатних текстів. Журналіст повинен думати про якість свого матеріалу, а потім вже про його вплив», - головний редактор "Репортер" у 2014-2015 роках Гліб Простаков.

Цю ж думку підтримав економічний експерт, керівник IMG Group Ukraine, Михайло Кухар: «Більше половини читаного контенту в зразкових виданнях світу - це аналітика, розслідування та репортаж. В Україні цікавий контент - це скандал».

«З готового тексту можна згенерувати новину чи сенс. Третього не дано», - Соня Кошкіна, шеф-редактор і співвласник lb.ua, автор і ведуча програми «Лівий берег з Сонею Кошкіной»на 24 каналі, автор книги «Майдан. Нерозказана історія».

«Журналістський вплив формується шляхом задоволення попиту людей на якісну інформацію», - спеціальний гість конференції Андрій Васильєв.

Формула об'єктивної відкритості від екс-шеф-редактора медіа-холдингу «РБК-Україна» Антон Підлуцький: «Кожна думка, яке доводиться фактами і цифрами - має право на життя. Наше завдання - бути відкритими до різних думок .

«Створюючи навіть невеликий проект, необхідно бути готовим до того, що ви ніколи не створите нічого ідеального. Постійно буду нові виклики і завдання. У будь-якому проекті успіх - це початок нових проблем», - Наталія Лігачова, голова правління і шеф-редактор проектів ГО "Телекритика", учасниця рейтингу журналу «Фокус» «100 найвпливовіших жінок України».

«Сьогодні матеріал зробить читаним навіть яскрава фотографія. Але справжньою і цікавою статтю робить тільки кропітка праця журналіста», - Світлана Крюкова, колишній редактор журналу «Репортер».

У 11-му сезоні конкурсу PRESSZVANIE планується ряд заходів для журналістів і представників бізнесу. За новинами слідкуйте на сайті http://www.presszvanie.ua, а також на сторінці в Facebook: https://www.facebook.com/PRESSzvanie.ua.

Справка:

"PRESSZVANIE" - це щорічний конкурс ділових журналістів, у якому журі - лідери бізнесу та редактори провідних ділових видань - оцінюють роботу журналістів і редакторів, що працюють у ділових друкованих, інтернет-виданнях та інформагентства, а також незалежних бізнес-журналістів. Інтерактивне голосування відбувається в реальному часі на сайті конкурсу.

Оргкомітет конкурсу: компанія Mainstream Communication & Consulting.

Партнери події: Corum Group, Смарт-Холдінг, СКМ, Метінвест.

Освітній партнер: Київська Школа Економіки.

Інформаційні партнери: телеканал «Україна», «Сегодня Мультимедиа», газета «Бізнес», «Ділова столиця», «Власть денег», ИА «Українські новини», ЛІГА.net, телеканал «Бізнес», програма «Перша Шпальта», ABCnews, ІА «Фінансовий клуб», Platfor.ma, Chernozem, KIEV24, StockWorld, UAprom.info, The People, UkrStream.TV.