Анонсовано дати показів "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" на Кінофестивалі в Торонто

Анонсовано дати показів "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" на Кінофестивалі в Торонто

Дата публікації: 26/08/2015

СБ
12 ВЕРЕСНЯ 
11:15Scotiabank Theatre
СБ
12 ВЕРЕСНЯ 
19:45The Bloor Hot Docs Cinema
ВТ
15 ВЕРЕСНЯ 
21:45Scotiabank Theatre
ЧТ
17 ВЕРЕСНЯ 
18:45Scotiabank Theatre
НД
20 ВЕРЕСНЯ 
21:30AGO

Том Пауерс (TIFF Docs) про фільм:

Фільм "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" представляє глибокий та проникливий погляд на повстання в Україні на Київському Майдані Незалежності, що тривало кілька місяців наприкінці 2013 - початку 2014 р.р. і викликало соціальний перелом, який триває й досі. Фокусуючись на трьох місцях вуличних боїв, які призвели до повалення режиму президента Віктора Януковича, фільм нагадує нам про те, що документальні роботи в стилі "The Battle of Chile" та "The Square" спрйимаються зовсім інакше ніж "хронологічний репортаж" завдяки акценту на історії та мистецтві розповіді.

Географічне положення України між Росією та рештою Європи впливає на її культуру та політику. Після обіцянки про вступ до Європейського Союзу, Янукович різко змінив напрямок в листопаді 2013 року і повернувся до налагодження відносин з Росією. Протестуючі вийшли на вулиці, скандуючи "Україна - це Європа", в серії мирних демонстрацій, які зрештою закінчилися насильницьким розгоном з боку загону міліції спеціального призначення "Беркут".

Режисер Євген Афінеєвський робить цю складну політику більш доступною завдяки яскравим персонажам, швидкій зміні кадрів та якісній графіці. Він використовує кадри з декількох джерел і вимальовує хроніку ескалації подій. У нинішній час складні камери стають більш доступними, вимоги до зйомки репортажу з місця подій стають вищими, ніж навіть кілька років тому. Афінеєвський демонструє художній підхід у виборі кадрів і процесі редагування та вносить ясність у хаотичні сцени. Його фільм охоплює вражаючу палітру яскравих кольорів і незабутніх осіб на тлі зимового пейзажу.

Фільм "Winter on Fire" починається і ми чуємо невідомий голос: "Зроби що-небудь для революції!", а потім відповідь: "Я знімаю!".

Джерело: tiff.net

 

Про фільм:

Режисер Євген Афінеєвський, Netflix, Afineevsky-Tolmor Production, UkrStream.TV та SPN Production презентують глибокий та проникливий погляд на криваве повстання в Україні на Київському Майдані Незалежності взимку 2013-14 р.р., результатом якого стало повалення режиму проросійського президента Віктора Януковича.

Режисер:

Євген Афінеєвський

Країна:

Україна/США/Великобританія

Рік випуску:

2015

Мова(и)

Російська, українська, англійська

Прем'єра:

Канада

Тривалість:

102 хвилини

Рейтинг:

STC

Компанія-виробник:

Netflix, Afineevsky - Tolmor Production, UkrStream.TV, SPN Production, Passion Pictures, Campbell Grobman Films, Rock Paper Scissors

Виконавчий продюсер:

Ліза Нішимура, Джон Бетсек, Латі Гробман, Ангус Волл, Адам Дель Део, Кріста Кемпбелл, Девід Дінерштейн, Ендрю Руєм, Денніс Л. Когод, Надін Кепселіс Когод і Богдан Батруч

Продюсер:

Євген Афінеєвський, Ден Толмор

Оператор:

Олексій Кашпур, Андрій Гаврищук, Артурас Морозовас, Костянтин Шандибін, Деміан Колодій, Дмитро Патютко, Едуард Георгадзе, Галина Садомцева-Набаранчук, Галина Лавринець, Єлизавета Сміт, Кирило Князєв, Інна Гончарова, Костянтин Ігнатчук, Христина Лизогуб, Максим Бернакевіч, Марія Комар, Олег Балабан, Олег Тандалов, Олесь Чернюк, Павло Пелешок, Руслан Ганущак, В'ячеслав Цвєтков, Віктор Кожевніков, Володимир Макаревич, В'ячеслав Поліанцев, В'ячеслав Тихонський, Юрій Кривенко, Женя Шинкар

Монтаж:

Джинкс Годфрі, Михайло Кузнєцов, Віктор Гринчук, Аліна Горлова, Кевін Клобер, Уїлл Знідарік

Музика:

Джаша Клебе

Дистриб'ютор в Канаді:

Netflix

Дистриб'ютор у США:

Netflix

Основний прес-агент:

Гінсберг Ліббі

  • "Зима у вогні". Презентація в Україні
  • Ця велика сім'я Майдану... Я такого ніде не бачив – режисер "Winter on Fire"
  • Про фільм "Зима у вогні" на 5-му каналі, 20.11.2015
  • Українська прем'єра кінострічки про Майдан "Зима у вогні". УКМЦ, 20.11.2015
  • (English) Українська прем'єра кінострічки про Майдан "Зима у вогні". УКМЦ, 20.11.2015
  • Джаша Клебе - Саундтрек до фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom"
  • Інтерв'ю з режисером фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom" Євгеном Афінеєвським
  • У Вашингтоні відбувся передпрем'єрний показ фільму "Winter on Fire"
  • Winter On Fire: Ukraine's Fight for Freedom - Трейлер
  • Фільм "Winter on Fire" був показаний на 72-му Венеціанському кінофестивалі