9 жовтня 2015 відбудеться прем'єра документального фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom"

9 жовтня 2015 відбудеться прем'єра документального фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom"

Дата публікації: 07/08/2015

9 жовтня 2015 провідний світовий інтернет-провайдер Netflix ексклюзивно представить оригінальний документальний фільм "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" (екс-"Pray For Ukraine") режисера Євгена Афінеєвського, виробництва Netflix, Afineevsky-Tolmor Production, UkrStream.TV, SPN Production та Selena Films.

Відобразивши події, які відбувалися протягом більше 93-х днів у 2013-14 р.р., фільм "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" засвідчив формування нового руху за громадянські права в Україні. Те, що починалося як мирні студентські демонстрації на підтримку євроінтеграції, перетворилося на повноцінну революцію, метою якої стала відставка чинного президента. Фільм фіксує приголомшливу мобілізацію майже мільйона громадян з усіх куточків країни, які вийшли на боротьбу з корумпованим політичним режимом, що використовує крайні силові методи проти свого народу, щоб придушити його потреби і свободу слова.

Цей шокуючий документальний фільм буде представлений на 72-му Венеціанському кінофестивалі у вересні цього року.

"Євген увічнив героїзм, силу духу та рішучість українського народу" - сказала Ліза Нішимура, віце-президент відділу оригінального документального програмінгу компанії Netflix. - "Для нас велика честь надати для нього глобальну платформу і поділитися його потужною розповіддю".

"Коли ми знімали невиправдано жорстокі напади поліцейських на беззбройних громадян, ми не думали про те, як отримати хороші кадри, тільки про те, наскільки важливо продемонструвати, як громадянський рух назавжди змінює країну і життя її громадян" - режисер Євген Афінеєвський. - "Ми дуже раді, що Netflix дає нам можливість поділитися гіркою правдою та шокуючою реальністю цієї історичної події з рештою світу".

Творці фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" досліджували ескалацію політичної кризи в Україні безпосередньо у зоні конфлікту. Вони були там з самого початку демонстрацій і змогли засняти, як солдати спецназу, викликані для розгону натовпу, били і наносили серйозні травми сотням протестуючих. Це був саме той момент, який в результаті привів до масових протестів і масштабної громадянської непокори в країні. У відповідь мільйони українців зібралися разом для боротьби проти поліцейської держави.

Через інтерв'ю з демонстрантами, активістами, журналістами, медиками, митцями та духовенством, що представляють кілька поколінь, соціальних класів, національностей та віросповідань, включаючи 12-річного волонтера, фільм розповідає історію про різноманітність руху, який самоорганізувався у боротьбі за спільну мету, стояв на своєму в розпал кровопролиття, відчаю і найважчих умов.

Оригінальний документальний фільм "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" створений компаніями Netflix, Afineevsky-Tolmor Production, UkrStream.TV, SPN Production та Selena Films за сприяння Passion pictures, Campbell || Grobman Films and Rock Paper Scissors Entertainment. 

Продюсери Євген Афінеєвський і Ден Толмор. Виконавчі продюсери Джон Бетсек, Латі Гробман, Кріста Кемпбелл, Ліза Нішимура, Адам Дель Део, Ангус Волл, Девід Дінерштейн, Ендрю Руємен, Денніс Л. Когод, Надін Кепселіс Когод і Богдан Батруч.

Про Netflix:

Netflix - це провідний світовий інтернет- і ТВ-провайдер з більш ніж 65-мільйонною аудиторією в більш ніж 50 країнах, яка насолоджується більш ніж 100 млн годин ТВ-шоу і фільмів щодня, включаючи оригінальні серіали, документальні та художні фільми. Користувачі Netflix можуть дивитися стільки, скільки хочуть, в будь-який час, в будь-якому місці, практично на будь-якому екрані, підключеному до мережі Інтернет. Вони можуть програвати, ставити на паузу і відновлювати перегляд, все без реклами і зобов'язань.

Джерело: https://pr.netflix.com/WebClient/getNewsSummary.do?newsId=2382

  • "Зима у вогні". Презентація в Україні
  • Ця велика сім'я Майдану... Я такого ніде не бачив – режисер "Winter on Fire"
  • Про фільм "Зима у вогні" на 5-му каналі, 20.11.2015
  • Українська прем'єра кінострічки про Майдан "Зима у вогні". УКМЦ, 20.11.2015
  • (English) Українська прем'єра кінострічки про Майдан "Зима у вогні". УКМЦ, 20.11.2015
  • Джаша Клебе - Саундтрек до фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom"
  • Інтерв'ю з режисером фільму "Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom" Євгеном Афінеєвським
  • У Вашингтоні відбувся передпрем'єрний показ фільму "Winter on Fire"
  • Winter On Fire: Ukraine's Fight for Freedom - Трейлер
  • Фільм "Winter on Fire" був показаний на 72-му Венеціанському кінофестивалі