Зустріч-розслідування з журналістом Сергієм Лещенком: "Олігархи. З чим їх їдять..."

Зустріч-розслідування з журналістом Сергієм Лещенком: "Олігархи. З чим їх їдять..."

Дата публікації: 17/06/2015

Олігархія є збоченням української демократії, прикрашеної національним колоритом, сімейними зв'язками і кумівством. Олігархи є кумирами для молоді та прикладом для бізнесменів, хоча мали б стати об'єктом розслідування Антикорупційного бюро.

Колись відставний іспанський прокурор назвав Україну "мафіозною державою", де важко відрізнити діяльність уряду від організованої злочинності.

18 червня, о 19:00, в Fedoriv Hub - як стають олігархами і де починається їх падіння - на зустрічі-розслідуванні з українським журналістом Сергієм Лещенком: "Олігархи. З чим їх їдять ..."

Про маловідомі факти, про інструменти боротьби з корупцією і про те, чи можливо з'їсти українського олігарха.

Сергій Лещенко з 2000 по 2014 рік працював журналістом, заступником головного редактора інтернет-видання "Українська правда", спеціалізувався на політичних викриттях та антикорупційних розслідуваннях.

Переможець премії "Вільна преса Східної Європи", яку присуджує Норвезький фонд Fritt Ord Foundation спільно з фондом Герда Буцеріуса газети "Zeit" (Німеччина).

У 2014 Сергій Лещенко увійшов до списку "100 героїв інформації", вперше опублікованого організацією "Репортери без кордонів", а також переміг у номінації People Choice of Ukrainian в конкурсі блогерів "Німецькій хвилі".

У 2014 році обраний народним депутатом України, увійшов в Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Також, в 2014 році нагороджений відзнакою Національного демократичного інституту США Democracy Award.

Запис зустрічі: